NAGRADE ZA NAJBOLJE": Obeležen 4. april - Dan studenata, ministar Ružić uručio priznanja

B.B.

04. 04. 2023. u 16:38

U ZNAK sećanja na demonstracije protiv jačanja fašizma 1936. godine, u kojima je poginuo student prava Žarko Marinović, akademci u Srbiji su obeležili obeležili svoj dan. Na fakultetima se školuje 230.000, a visokom školama strukovnih studija oko 50.000 studenata.

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ: Обележен 4. април - Дан студената, министар Ружић уручио признања

Foto: Tanjug

Čestitajući praznik, ministar prosvete Branko Ružić je, kao jedan od strateških ciljeva Srbije naveo povećanje broja visokoobrazovanih ljudi.

Povodom praznika, Ružić je uručio nagrade najboljim studentima ističući da su oni bili i ostali kreativna snaga koja vuče ka promenama, koja je inovativna i koja iskazuje kritički duh.

Tokom posete Studentskom domu "4. april", u kome se tradicionalno proslavlja Dan studenata, on je rekao i da su studenti pre svega oni koji će u nekom budućem periodu biti noseća snaga razvoja naše zemlje.

- I zato je obaveza i Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije i u prethodnom i u sadašnjem i u budućem periodu da omogući još bolje uslove i za studentski život, ali naravno i za studiranje da se svakako obezbedi viši kvalitet visokog obrazovanja, da naše ustanove studentskog standarda budu još opremljenije, još modernije i na tom polju zaista radimo mnogo i očekuje nas veliki poduhvat i u nekom budućem periodu - rekao je Ružić.

On je dodao je da će u narednom periodu započeti izgradnja kule u Studentskom gradu na Novom Beogradu, sa povećanjem kapaciteta od hiljadu novih mesta za studente, kao i 400 novih mesta u Nišu.

NAGRAĐENI

Nagrađeni studenti su -  Jovana Krstić, Studentski grad - Dom 1, Sara Arsenijević, Studentski grad - Dom 2, Dajana Preradović, Studentski grad - Dom 3, Nebojša Đurić, Studentski grad - Dom 4, Žarko Cvetić - "Kralj Aleksandar Prvi", Anastasija Živković - "Karaburma", Merjem Selmanović - "Slobodan Penezić", Anastasija Janjić - "Rifat Burdžević", Nikoleta Milanović - "Patris Lumumba", Milena Damnjanović - "Vera Blagojević", Marija Vukovićn - "Košutnjak", Nađa Peković - "Žarko Marinović", Jelena Ratković - "4. april" i Vojko Mišević - "Mika Mitrović".


- U periodu od tri do četiri godine, sledi rekonstrukcija studentskog doma "Karaburma" kao i radovi domu u Novom Sadu - najavio je ministar. - Posle više od 30 godina početi i dogradnja i rekonstrukcija postojećih, kao i izgradnja novih objekata visokoškolskih ustanova. Očekujemo da se reši pitanje i Fakulteta bezbednosti i umetničkih fakulteta, kao pitanje završetka Fakulteta političkih nauka na Voždovcu, fakulteta u Nišu i Novom Sadu. To će biti prvi krupan infrastrukturni iskorak nakon više od 30 godina.
Dodeli nagrada su pored ministra Ružića prisustvovali rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave