RAZMENA STUDENTA I PROJEKTI: Delegacija Univerziteta u Beogradu boravila u Rimu

B.B.

20. 03. 2023. u 10:53

DELEGACIJA Univerziteta u Beogradu sastala se u Rimu sa upravom Univerziteta Tor Vergata.

РАЗМЕНА СТУДЕНТА И ПРОЈЕКТИ: Делегација Универзитета у Београду боравила у Риму

Foto: Univerzitet u Beogradu

Rektor UB profesor dr Vladan Đokić i dekani Pravnog fakulteta profesor dr Zoran Mirković, Mašinskog fakulteta profesor dr Vladimir Popović, Saobraćajnog fakulteta UB profesor dr Nebojša Bojović i Fakulteta bezbednosti profesor dr Vladimir Cvetković razgovarali su sa predstavnicima uglednog italijanskog državnog univerziteta o budućoj saradnji kroz projekte i razmene.

Delegaciju našeg Univerziteta primili su zamenik rektora Univerziteta Tor Vergata profesor dr Karlo Nuči, prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Venerando Marano i dekani Mašinskog, Medicinskog i Ekonomskog fakulteta ovog univerziteta.

Univerzitet Tor Vergata u Rimu je državni istraživački univerzitet koji kombinuje tradiciju liberalnih veština i znanja iz oblasti ekonomije, inženjerstva, matematike i fizike, prirodnih nauka i medicine na svojim fakultetima. Visoko je rangiran na svim globalnim i 12. na nacionalnoj italijanskoj akademskoj listi.

Sa delegacijom Univerziteta u Beogradu u poseti Univerzitetu Tor Vergata bili su i ambasador Republike Srbije u Vatikanu prof. dr Sima Avramović i otpravnica poslova Ambasade Srbije u Italiji Tanja Grčević, koji su za visoku delegaciju UB priredili prijem i vođenje kroz izložbu o srpskim diplomatama od 1920. do 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)