POMOĆ ZA UČENJE: Đaci osmislili platformu za bržu pripremu časa

B.B.

03. 02. 2023. u 16:24

IDEJA o izradi platforme koja radi po principu ChatGPT a namenjena je prosvetnom kadru za lakšu i bržu pripremu časa po nastavnom planu, osvojila je prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov" održanom u Beogradu.

ПОМОЋ ЗА УЧЕЊЕ: Ђаци осмислили платформу за бржу припрему часа

Foto.: Miroslava Simić Kocić

Pobedu je odneo tim koga su činili učenici srednjih škola u Kragujevcu, Zaječaru, Bačkoj Palanci, Leskovcu i Gornjem Milanovcu. Takmičenje je okupilo 85 učenika iz 67 srednjih škola iz cele Srbije koji su pobedili na regionalnim takmičenjima održanim u novembru i decembru prošle godine.

Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će pomoći nastavnicima i učenicima da na lakši i funkcionalniji način pristupaju učenju. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnim prezentacijama predstavili članovima žirija.

Četiri prvoplasirana tima sa ovog takmičenja u aprilu će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana gde će se pridružiti vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a timovi će ponovo biti mešoviti i činiće ih po 4 učenika iz svake zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a