KRIVE DIREKTORE ŠKOLA: Liste tehnoloških viškova u nekim srednjim stručnim školama neleglane, tvrdi FSSŠ

B.B.

12. 10. 2022. u 14:19

LISTE tehnoloških viškova u nekim srednjim stručnim školama su nelegitimne i nelegalne, jer nemaju potpis reprezentativnih sindikata, upozorava Forum srednjih stručnih škola Beograda. Kako navode sindikalci, umesto da se u školama zapošljavaju kadrovi sa liste viškova, dovode se kolege iz unutrašnjosti.

КРИВE ДИРЕКТОРЕ ШКОЛА:  Листе технолошких вишкова у неким средњим стручним школама нелеглане, тврди ФССШ

Privatna arhiva

Prema rečima Milorada Antića, predsednika FSSŠ,  ministru Branku Ružiću je poslat dopis za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, da dostavi spisak škola i direktora koji nisu tražili saglasnost reprezentativnih sindikata, ali nisu dobili konkretan odgovor.

- U nekim školama nije konsultovan nijedan sindikat. Direktori, na svoju ruku, šalju spiskove ministarstvu - kaže Antić. -  Na upražnjena mesta se dovode ljudi iz svih krajeva Srbije i zauzimaju mesta kolegama, koji su tehnološki višak u Beogradu. Nemamo ništa protiv kolega iz drugih gradova, ali ako već postoji profesor za konkretan predmet, koji je proglašen viškom i bez posla je, zašto ne angažovati njega, nego dovoditi nekog sa strane.  Zakon i pojedinačni kolektivni ugovor se najviše krši u obrazovanju. Najveću odgvornost za to snose direktori škola.

BONUS VIDEO - U ŠKOLAMA U ČEŠKOJ SVE TEŽE: Umesto grejanja, đacima podelili ćebad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri