SRPKINJE DOBILE OTKAZ: Usvojen predlog ministra prosvete o razrešenjima u ovom resoru

V. K.

08. 10. 2022. u 06:14

VLADA Crne Gore usvojila je predlog ministra prosvete Miomira Vojinovića (SNP) da između ostalih kadrova smeni i dve Srpkinje, direktorke u direktoratima tog resora.

СРПКИЊЕ ДОБИЛЕ ОТКАЗ: Усвојен предлог министра просвете о разрешењима у овом ресору

Slavica Ilinčić i Marija Lalatović bile borci za srpski jezik, Foto Privatna arhiva

Bez mandata su ostale Slavica Ilinčić, generalna direktorka Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje, kao i Marija Lalatović, generalna direktorka Direktorata za opšte i srednje, stručno i celoživotno obrazovanje, jedna od najboljih prosvetnih radnika nikšićke Gimnazije, koja je 2004. godine ostala bez posla jer je stala sa još 26 kolega iz tog grada u odbranu srpskog jezika.

Očigledno da je ministar Vojinović podlegao pritiscima koji su dolazili od strane Demokratske partije socijalista, koji su od njega zahtevali da ispravi "anomalije u resoru" i da bez odlaganja smeni kadar "koji klerikalizuje prosvetni sistem"!

- Potpuno neverovatno zvuči vest da je ministar prosvete iz redova SNP Miomir Vojinović smenio Slavicu Ilinčić i Mariju Lalatović, inače nosioce borbe protiv politike etničkog čišćenja Srba iz obrazovnih institucija saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Može da stane

Iz NSD pitaju ministra Vojinovića da li zna da je Vlada čiji je član, a koja je podržavala DPS - pala i da zbog toga "može da prestane da ugađa najekstremnijim antisrpskim kadrovima SD i DPS, kojima je ukazivao poverenje svih ovih meseci" .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest