OD 28. AVGUSTA: Konferencija Balkanske unije fizičara u Beogradu

Lj.B.

24. 08. 2022. u 14:19

POD pokroviteljstvom Balkanske unije fizičara, u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i velikog broja fakulteta i instituta iz Srbije, od 28. avgusta do 1. septembra u Beogradu će biti održana 11. Međunarodna konferencija Balkanske unije fizičara.

ОД 28. АВГУСТА: Конференција Балканске уније физичара у Београду

Arhiva "Novosti"

Konferencija se odvija u prostorijama SANU, na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Matematičkom institutu SANU.

Na konferenciji će kao plenarni predavači i predavači po pozivu za uže naučne oblasti i tematske "okrugle stolove" nastupiti vrhunski istraživači sa Balkana, sa najuglednijih univerziteta i iz istraživačkih laboratorija u svetu, kao i njihove kolege i saradnici iz preko 30 zemalja sveta sa četiri kontinenta.

Pored njih, mladi naučnici, od kojih je većina iz zemalja Balkana, imaće priliku da prikažu svoje rezultate u jednoj od 15 oblasti fizike.

Program Konferencije će imati 13 plenarnih predavanja, 21 predavanje po pozivu, ukupno oko 110 usmenih predavanja i 160 poster prezentacija.

Specifičnost ove konferencije jeste i organizacija pet okruglih stolova: "Karijera u fizici", "Kvantne i nove tehnologije", "Integracija i proširena participacija", "Mapa puta i budućnost fizike visokih energija" i "Modeli studija fizike na evropskim univerzitetima - specifičnosti balkanskih zemalja".

Konferencija će okupiti oko 450 učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!