PRIJEM KOD MINISTRA: Studenti Pravnog fakulteta ponos nacije

B.B.

11. 05. 2022. u 13:58

MINISTAR prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su osvojili drugo mesto u pisanju tužbe u finalu takmičenja Međunarodne trgovinske arbitraže u Beču i tako iza sebe ostavili čuvene univerzitete, kao što su Harvard, Jejl, Kembridž. U konkurenciji je bilo 365 svetskih fakulteta, sa više od 2.500 studenata i oko 1.000 arbitara.

ПРИЈЕМ КОД МИНИСТРА: Студенти Правног факултета понос нације

Foto: Ministarstvo prosvete

 - Ponosan sam što imamo mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate na svetskim takmičenjima - rekao je Ružić. - Uveren sam da su nagrade rezultat velikog ličnog truda i zalaganja i vas samih i vaših profesora. Hvala vam na predstavljanju akademske zajednice Srbije. Pokazali ste da Srbija može da računa na svoju mladost i znanje

U timu Pravnog fakulteta iz Beograda bilo je 11 studenata četvrte godine i master studija - Anja Karadžić, Dunja Tomašević, Nina Mitrović, Nina Pejić, Luka Milošević, Luka Stojilković, Jovan Bećerić, Željko Loci, Dušan Jablan, Vukašin Stanković i Zoran Kobal, a predvodila ih je profesorka Arbitražnog i međunarodnog trgovinskog prava prof. dr Milena Đorđević, koja već dve decenije uspešno vodi studentske timove.

Studenti iz tima Pravnog fakulteta naveli su da je učešće na takmičenju privilegija, jer mu prethodi stroga selekcija, pošto u tim ulazi samo desetak studenata Pravnog koji svake godine upiše 1.400 brucoša.

Profesorka Đorđević istakla je da Pravni fakultet učestvuje na brojnim stručnim takmičenjima, gde se od studenata očekuje da pripreme pisane podneske i da argumentaciju izlože pred sudijama koje ocenjuju kvalitet besedničkih veština i kvalitet iznetih argumenata. Profesorka je ukazala da je uspeh na takmičenju u Beču značajan za naš Univerzitet i celu akademsku zajednicu u Srbiji.

Buduće pravnike je primio i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

- Čestitam vam i zahvaljujem na tome što ste ovim velikim uspehom afirmisali Univerzitet u Beogradu u svetu, i verujem da ćete to činiti i dalje, do završetka studija kao i u vašim budućim karijerama - poručio je studentima prof. Đokić na prijemu u Rektoratu UB.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina