ĐORĐE MARJANOVIĆ U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: Evo kada će biti sahranjen legendarni pevač

Novosti online

18. 05. 2021. u 22:14

JEDAN od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih pevača zabavne muzike, legenda šlagera Đorđe Marjanović, biće sahranjen u petak, 21. maja 2021. u 13.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

ЂОРЂЕ МАРЈАНОВИЋ У АЛЕЈИ ЗАСЛУЖНИХ ГРАЂАНА: Ево када ће бити сахрањен легендарни певач

Foto: N. Živanović

Đorđe Marjanović je bio sinonim jednog vremena, raskošnog umetničkog stvaralaštva i ogromne, jedinstvene, lične harizme. Jednako popularan tokom decenija rada među mnogim generacijima ne samo na prostorima nekadašnje Jugoslavije već i mnogo dalje, posebno u svim zemljama nekadašnjeg SSSR-a.

Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja njemu u čast. Jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi u vlasništvu "đokiste" Nikolaja Larena. Brojne knjige, monografije i dokumentarci posvećeni su njegovom stvaralaštvu I fenomenu koji je stvorio oko svog imena i glasa.

Podsetimo, Đorđe Marjanović je umro 15. maja, u 89. godini u Beogradu. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)