HUMOROM PROTIV KORONE: Još jedna knjiga Senke Pavlović o aktuelnoj pandemiji

D. B. M.

12. 05. 2021. u 18:17

DA se protiv pandemije Kovida 19 može boriti i smehom, dokaz je knjiga "Humorom protiv korone" koju je upravo objavila Senka Pavlović u beogradskoj "Prosveti". S obzirom na to da medicinski stručnjaci preporučuju dve doze vakcine, ovo je druga knjiga književnice iz Pančeva na temu pandemije. Prvu je objavila u junu prošle godine pod naslovom "Smehom protiv korone".

ХУМОРОМ ПРОТИВ КОРОНЕ: Још једна књига Сенке Павловић о актуелној пандемији

Prosveta

Zajedničko za obe knjige je to što predstavljaju svojevrsno svedočanstvo jednog teškog vremena. U svojoj novoj knjizi, autorka se opredelila za najduhovitije kratke humorističke forme nepoznatog tvorca koje sadrže velike misli malog čoveka, koje su propraćene prigodnim ilustracijama, odnosno karikaturama.

Dominantne teme anonimnog verbalnog humorističkog izražavanja i misli, prikupljene i predstavljene u ovoj knjizi su: izolacija, karantin ("zaključavanje"), socijalna distanca, bračni,porodični i komšijski odnosi, zaštitne maske i higijena, zabrana okupljanja, rad i kupovina od kuće i škola na daljinu, nemogućnost putovanja, odlazaka u kafane i kafiće, mere kriznog štaba, koje se posebno odnose na zabave, proslave slava i Nove godine u pandemijskim okolnostima, i vakcinacija kao najaktuelnija tema koja bi, prirodno, trebalo da označi kraj pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave