POTRESNA SUDBINA AFRIKANKI: Roman "Nestrpljive" Đaili Amadu Amal dobitnik "Gonkurove nagrade studenata Srbije"

D. B. M.

12. 05. 2021. u 18:19

DOBITNIK "Gonkurove nagrade studenata Srbije" je roman "Nestrpljive" Đaili Amadu Amal, frankofone književnice, poreklom iz Kameruna. Studenti francuskog jezika univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu odabrali su svog favorita među romanima objavljenim prošle godine u Francuskoj.

ПОТРЕСНА СУДБИНА АФРИКАНКИ: Роман Нестрпљиве Ђаили Амаду Амал добитник Гонкурове награде студената Србије

Amazon

Pored nagrađenog, u konkurenciji su bila još tri romana iz poslednje selekcije za dodelu francuske prestižne nagrade "Gonkur 2020": "Anomalija" Erve Le Telije, "Istoriografija Kraljevstva" Mael Renuar i "Tezej, njegov novi život "Kamij de Toledo.

Studenti su tokom proteklih meseci čitali i razgovarali o ovim delima, a danas je u okviru ovogodišnjih Molijerovih dana Francuskog instituta u Srbiji bio organizovan finalni onlajn razgovor, nakon koga su proglasili pobednika.

Đaili je osnovala organizaciju "Žene Sahela", koja se bavi edukacijom žena na severu Kameruna. U romanu "Nestrpljive" govori o prinudnom braku, o bračnom nasilju i poligamiji, otkrivajući potresnu sudbinu žena u Africi. Roman će sledeće godine izaći na srpskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)