„VIŠNJIK“ PREMIJERNO 15. MAJA: Na Kamernu scenu SNP-a u Novom Sadu postavljeno poslednje Čehovljevo delo

J. S.

10. 05. 2021. u 16:07

PREMIJERA remek-dela Antona Pavloviča Čehova „Višnjik“, a u režiji Radoslava Milenkovića biće premijerno izvedeno na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u subotu, 15. maja (19.30).

„ВИШЊИК“ ПРЕМИЈЕРНО 15. МАЈА: На Камерну сцену СНП-а у Новом Саду постављено последње Чеховљево дело

Foto: SNP/ Marija Erdelji

„Višnjik“ je poslednje je delo slavnog ruskog književnika Čehova, koje je nastalo 1902. godine, a koje je autor nazvao komedijom u četiri čina čiji su likovi likovi možda i na ivici suza, ali nikad ne plaču.        


Ovo delo nastalo između dva veka, upravo govori o dva vremena: prošlosti, kojom je imanje natopljeno i budućnosti koja počinje upravo prodajom tog imanja – „od kojeg nema ničeg lepšeg na svetu“ - ističe glumica Sanja Ristić Krajnov koja tumači lik Ljubov Andrejevne.

Gumac Branislav Jerković, koji tumači ulogu Lopahina, pak smatra da je „Višnjik” komad i promenama u životima ljudi, raspetim između čežnje i nadanja, između stvarnosti i sna.

Pored Sanje Ristić Krajnov i Branislava Jerkovića, u predstavi igraju i Nevena Nerandžić, Sonja Isailović, Ljubiša Milišić, Jugoslav Krajnov, Aljoša Đidić, Dragomir Pešić, Alisa Lacko, Dušan Vukašinović i Dušan Jakišić.

Prva repriza zakazana je za 19. maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna