MANIFESTACIJA "MOLIJEROVI DANI" : U organizaciji Francuskog instituta u Srbiji

V.V.S.

07. 05. 2021. u 17:33

OTVARANjEM "Salona frankofone knjige" 11. maja počinje književna manifestacija Francuskog instituta u Srbiji "Molijerevi dani" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

МАНИФЕСТАЦИЈА МОЛИЈЕРОВИ ДАНИ : У организацији Француског института у Србији

KomunikArt

U okviru "Molijerovih dana", koji se odvijaju u znaku obeležavanja 70. rođendana Francuskog instituta u Srbiji, biće priređeni zanimljivi razgovori, onlajn ili uživo, sa frankofonim i srpskim književnicima, filozofima, strip autorima, izdavačima, prevodiocima, filmskim umetnicima,muzičarima, naučnicima, ilustratorima. Za većinu događanja, bilo da su organizovani onlajn ili uživo, obezbeđen je prevod.

Program književnih susreta počinje onlajn debatom "O zastarelosti savremenosti", a vodiće je Bertran Fonten sa belgijskim filozofima Veronik Bergen i Loran de Siter, koji pomeraju granice savremenih koncepata. Istoga dana, francuski novinar i književnik Tjeri Klermon vodiće onlajn razgovor sa srpskim piscem Draganom Velikićem,povodom objavljivanja prevoda na francuski njegovog romana "Islednik".

Inače, do 15.maja (do kada traju "Molijerovi dani") biće izloženi štandovi ispred i unutar Francuskog insituta; ugostiće sve one koje zanimaju prevodi sa francuskog na srpski, kao i knjige na francuskom jeziku. Biće izloženi i prodavani romani, eseji, stripovi, knjige za decu, biografije, grafički romani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)