KAD SE SVE ZAVRTI OKO NOVCA I MOĆI: Na snimanju druge sezone serije "Junaci našeg doba" Siniše Pavića

J. BANjANIN

08. 05. 2021. u 10:38

NI stari Đorđe Torbica ne postoji. Ovaj ima pare! Evo, pogledaj, gde god se dohvatim - pare! Svuda pare. U novčaniku gde je bila tvoja slika - pare, bre! Potcenila si Đorđa Torbicu, zvanog Vrućko!

КАД СЕ СВЕ ЗАВРТИ ОКО НОВЦА И МОЋИ: На снимању друге сезоне серије Јунаци нашег доба Синише Павића

Foto Uroš Bošković/Promo

Ove reči u dahu izgovara glumac Milan Vasić, vadeći petstotice evra iz džepova dok ga koleginica Mirka Vasiljević netremice posmatra. Ekipa "TV novosti" je na snimanju jedne od scena novih 20 epizoda serije "Junaci našeg doba", iz pera Siniše Pavića, a u režiji Mihaila Vukobratovića. Kao što je autor najavio u intervjuu za naš list, u nastavku ćemo videti zašto se Vrućko promenio i kakvu će ulogu u njegovom životu odigrati bivša devojka. Videli smo kako je Vrućko došao do para, a Zorica je njegova ljubav iz mlađih dana koja radi u banci gde je došao da se raspita pod kojim uslovima može da založi novac. Ali, Zorica je istovremeno prevarant koja će Vrućku da predloži rizično ulaganje.

- Ekipa serije je uigrana još od pre dve godine i oni već imaju izgrađene likove i zavrzlame, a ima nekoliko novih junaka koji su tu da zabibere čorbu i da vide kako će ko na to da reaguje. Veliki izazov i radost za mene je što u ustaljenu priču dolazim kao osveženje - kaže za "TV novosti" Mirka Vasiljević. - Životi Zorice i Đorđa se ponovo ukrštaju kada je Vrućko u novoj životnoj fazi, a Zorica već dovoljno namazana da zna kako se živi i kako da postigne šta joj odgovara. Ovakvu ulogu do sada nisam igrala jer sam uvek bila fina, smerna, dobra, poštena, a sada tumačim nekoga ko želi da prevari i nasamari Vrućka u svoju korist. Opet, između njih je bilo ljubavi, koja i dalje postoji. Koliko god da je Zorica prevarant, ona oseća emociju jer joj je Đorđe bio prva ljubav. Svako u sebi ima i dobro i zlo, a poenta je da se više trudimo da smo dobri nego što smo zli. Siniša je to vrlo jasno napisao i kroz replike i kroz didaskalije. Shvatila sam da Zorica to radi jednostavno da bi njoj bilo bolje. Pri tome, ne razmišlja o Vrućku i veruje da je njegova ljubav prema njoj dovoljna da bude zadovoljan i da se ne oseća povređenim jer su njoj pare sve.

Glumica, koja se posle duže pauze vratila pred kamere, kaže nam da je poželela da opet čuje "Ton! Ide! Kamera! Ide! Akcija!", što joj se i ostvarilo.

- A sa Vasićem sam već igrala i nas dvoje i kada se pogledamo znamo kako ko glumi. Milan i ja smo živeli zajedno kada smo van Beograda, na salašu snimali seriju "Jesen stiže, dunjo moja" sa pokojnim Ljubišom Samardžićem. Punoletstvo sam dočekala sa tom ekpom i Vasićem, koji mi je tada igrao tatu, a sada mi igra bivšeg partnera. Šalimo se i peckam ga na taj račun, pa kada mi nešto kaže o tekstu, odgovorim mu "oče" i on bude potpuno zbunjen dok se ne seti da mi je igrao oca. Veoma mi je drago što opet sarađujemo i mnogo je lakše kada radite sa nekim koga dobro poznajete. I sa rediteljem Mišom Vukobratovićem sam već imala priliku da radim u jednoj seriji. Ti ponovni susreti su mi kao da sam posle dužeg vremena videla rođaka koji mi je drag - ističe Mirka Vasiljević.

Uvek nasmejani Milan Vasić, tokom pauze nakratko nam objašnjava da Vrućko nije ni očekivao da će videti staru ljubav.

- Vrućkov život se ozbiljno komplikuje. On je u ludilu zbog para i ne zna šta će sa njima, a pojavljuje se žena koja se u prošlosti nekoliko puta razvodila i uzela pare svima. Na osnovu onoga što sada radimo osećam da će serija biti veoma interesantna i duhovita. Mislim da će publici sada biti i još zanimljivija pošto se dosta toga u priči razmotava.

Ovoga puta nije samo porodica Čičanović u žiži, pokriven je i širi društveni plan, a jedna od dilema je da li će Đorđe Torbica Vrućko vratiti novac koji je pronašao.

- Na početku je Vrućko samo brinuo da vrati novac koji su mu država i fabrika uzele, ali se ispostavlja da se oženio jer nije imao ništa i grebao se od ženine porodice i ništa nije stvorio u životu. Biće zanimljivo da vidimo kako će on takav sa onolikim parama da funkcioniše. Svaka rečenica Siniše Pavića je inteligentna i svakom nešto kaže. I to da se sve vrti oko novca, ali da, ipak, nije sve u novcu - primećuje Vasić.

Reditelj Vukobratović, koji više od tri decenije radi sa Pavićem, kaže za "TV novosti" da je Siniša rešio da zaokruži svoju priču o nama, ovom društvu, našim porodicama, politici...

- On pravi kritičku analizu događaja i situacija u našem društvu i iskazuje stav o tome. Mislim da je to vrlo lepo i značajno jer Pavić pažljivo posmatra vreme u kome živi i pažljivo predviđa šta će nam se dešavati. Mnoge njegove serije su pre vremena puno pričale o tome šta nas čeka i šta ćemo doživeti. "Junaci našeg doba" to sada rekapituliraju - navodi reditelj i dodaje da su pare jedna od linija priče. - Nažalost, sve je u vezi sa parama, korupcijom i podmićivanjem, a, u stvari, u vezi sa čestitošću i poštenjem. Druga grana priče su vlast i moć, kakav je ko kad dođe na vlast. Siniša nikada nije bežao od analize tema i uvek je imao autorsku hrabrost da izbaci u prvi plan sve probleme ovog društva.

Nastavak serije "Junaci našeg doba", u produkciji "Telekoma Srbije" i "Koštunjak filma", možemo očekivati krajem godine na kanalima Superstar TV i RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!