POČINJU RADIONICE DRAMSKOG TEKSTA I SCENARIJA: U Kulturnom centru Novog Sada posvećuju pažnju i mladim talentima

J.S.

05. 05. 2021. u 13:42

KULTURNI centar Novog Sada i ove godine organizuje pozorišne radionice za mlade na temu pisanja dramskog teksta i scenarija.

ПОЧИЊУ РАДИОНИЦЕ ДРАМСКОГ ТЕКСТА И СЦЕНАРИЈА: У Културном центру Новог Сада посвећују пажњу и младим талентима

Foto: KCNS

Radionice će počevši od 15. maja u prostorijama KCNS (Katolička porta 5) biti upriličene subotom od 12 do 14 sati. Trajaće 120 minuta, a namenjene su mladima uzrasta od 16 do 20 godine. Planirana je realizacija ukupno pet radionica zaključno sa 12. junom.

- Cilj radionica je savladavanje osnovnih pravila dramskog pisanja, upoznavanje sa teorijskim okvirima, šta je drama, šta scenario, šta znače pojmovi: naracija, narativ, koji su delovi priče, kako se gradi karakter, šta je dramska struktura, šta su tema, ideja, događaj, situacija, sukob, motivacija, prepreka i slično - navode iz KCNS.

Krajnja ideja je da se svaki učesnik nakon ispraćenog ciklusa radionica osposobi za samostalno pisanje dramskih minijatura (scene, mini-drame, scenarija).

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem mejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na mejl scenske redakcije KCNS scenskaredakcija.kcns@gmail.com

Na radionicama će se poštovati sve preventivne mere propisane od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, svi prisutni su u obavezi da nose masku i drže propisanu fizičku distancu u toku trajanja radionica, a na ulazu će se meriti temperatura i vršiti dezinfekcija ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)