KOMEMORACIJA VLASTI VELISAVLJEVIĆU: Udovica velikog glumca neutešna, kolege došle da mu odaju poslednju poštu

A. P.

02. 04. 2021. u 12:35

POYNATI srpski glumac Vlasta Velisavljević preminuo je od posledica korona virusa u 95. godini 24. marta ove godine, a sahranjen je 27. marta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

КОМЕМОРАЦИЈА ВЛАСТИ ВЕЛИСАВЉЕВИЋУ: Удовица великог глумца неутешна, колеге дошле да му одају последњу пошту

Foto: Z. Jovanović

Danas se održava komemoracija u Vlastinu čast u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a među prvima su pristigli glumci Voja Brajović, Marko Janketić, Branka Petrić, kao i glumčeva udovica Nada.

Udovica proslavljenog glumca Nada nije bila u crnini, već se pojavila u crvenoj trenerci u JDP-u, a sve vreme je bila vidno utučena i u suzama.

Tamara Vučković, direktorka JDP-a je rekla da je Vlastin život bio pun anegdota za koje nikada neće biti dovoljno vremena da se ispričaju.

Glumica Branka Petrić je rekla da je često sa Vlastom pričala o žaljenju zbog toga što predstava "Buba u uhu" nije upisana u Ginisovu knjigu rekorda.

- Ali Vlasto, ti si tvojim životom uspostavio svoju knjigu rekorda u koju malo ko ili niko ne može da se upiše. Bilo je to čarobno trajanje Vlaste Velisavljevića - rekla je glumica.

Vojin Ćetković je rekao da mu je u mladosti Đuričko predložio da se ustanovi nagrada "dobar čovek".

- U JDP nije retkost biti dobar glumac, ali biti uz to još i dobar čovek - e to je retkost. Što se nas tiče, ti si prvi i jedini dobitnik te nagrade. Dobri čovek Vlasta - rekao je Ćetković.

I Dragan Mićanović je podsetio na dobrotu našeg glumačkog velikana. 

- Kada bi postojala jedinica mere za dobrotu, bez razmišljanja bi mogli da kažemo da je to Vlasta Velisavljević.

Lane Gutović je istakao da je sa Vlastom nestalo i svetlo pozornice koje je osvetljavalo i publiku i glumce koji su stajali na sceni pored Vlaste.

Prisutnima se obratio i Voja Brajović, dok su se video porukama podsetili Vlastine veličine Zdravko Šotra i Dragoljub Mićunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona