MNOGE TAJNE BIĆE OTKRIVENE: Bojana Maljević ekskluzivno za "TV Novosti", najavljuje drugu sezonu serije "Dug moru"

Maja JEŠIĆ

02. 04. 2021. u 16:12

SERIJA "Dug moru" osvojila je gledaoce pričom, kvalitetnom glumačkom podelom, neobičnim žanrom koji je mešavina drame, trilera i mistike, odličnim scenarijom i zanimljivim nesvakidašnjim lokacijama na kojima je snimana.

МНОГЕ ТАЈНЕ БИЋЕ ОТКРИВЕНЕ: Бојана Маљевић ексклузивно за ТВ Новости, најављује другу сезону серије Дуг мору

Bojana Maljević / Foto Promo

Od glumice, producentkinje i scenaristkinje ove serije Bojane Maljević saznajemo da je snimanje druge sezone uspešno završeno, i da se 13 novih epizoda nalazi u fazi postprodukcije.

Druga sezona "Duga moru" realizovana je u koprodukciji Monte Royal Pictures i "Telekoma Srbije", uz podršku Filmskog centra Crne Gore, što je "srpskoj strani" producentske ekipe jako važno jer je prepoznat kvalitet projekta, ali i velika ulaganja u kinematografiju i snimanje u Crnoj Gori.

Zanimalo nas je ko u drugoj sezoni čini autorski tim, da li je došlo do nekih promena, o čemu za „TV novosti” govori Bojana Maljević.

Ana Lečić i Vule Marković / Foto Promo

- Reditelj Gorčin Stojanović i direktor fotografije Aleksandar Jakonić uneli su svoj autorski pečat, dok je Vasil Hadžimanov, koji je bio kompozitor i prve sezone, sada imao novi izazov - da napiše muziku koja zadržava stare motive, ali koja je više u skladu sa atmosferom druge sezone. Na čelu scenarističkog tima bila sam ja, to nije uvek srećna okolnost za svakog producenta, ali smo sve više prinuđeni da mnogo učestvujemo u tom delu posla. Veoma sam zadovoljna onim šta je uradila scenaristkinja Maja Todorović, dok je Stevan Koprivica bio tu kao i uvek za određene elemente priče, kao i neki drugi pisci. Planiramo odmah da nastavimo kreiranje treće sezone, uz pojačanja u scenarističkom timu. To ćemo sada uraditi na vreme, jer je naš partner "Telekom Srbija" prvi put na vreme najavio da ćemo raditi treću sezonu. Hvala im na tome, to je veoma važno za kreativni proces.

Leon Lučev i Miodrag Miki Krstović / Foto Promo

* Lokacije su bile poseban deo, kao "reditelj plus", davale su specifičnu atmosferu, emocije, uzbudljivost. Na kojim lokacijama je snimana druga sezona?

- Kreiranje i snimanje serije usred epidemije nije bilo lako, snimali smo prvo u Crnoj Gori, na poluostrvu Luštica, u selu Rose, u Tivtu i drugim mestima. Crna Gora je zaista prelepa i naša priča je i u ovoj sezoni u velikoj meri vezana za te fantastične predele. Beogradske lokacije takođe su posebne, na njima se odvijao drugi deo snimanja, imamo i jednu "zatvorsku" liniju, Muzej Jugoslavije i druge nove lokacije...

Dušan Kovačević i Ana Maljević / Foto Promo

* Da li će i druga sezona pratiti ritam prve, odolevajući trendu kojem je podređena većina serija koje se snimaju, brzine, senzacije, specijalnih efekata? Koje su novine u glumačkom timu?

- "Dug moru" je prva domaća serija sa mističnim elementima, naša "Nemila mjesta" su u ovoj sezoni dodatno zaživela, a sada mi je veoma zabavno kada vidim da su inspiracija i drugim produkcijama koje sada prate ovaj žanr i da on postaje nekakav trend. Ipak, naša priča je posebna i ostaće takva jer se nismo bavili kopiranjem bilo koje priče, stvarali smo našu, autentičnu i odolevamo svim trendovima, stvarajući uvek nove. Likovi su nam sazreli i verujemo da će se razvoj njihovih odnosa dopasti publici. Imamo i brojne novitete u glumačkoj podeli, tu su novi gosti iz regiona: Sebastijan Kavaca, Srđan Grahovac, Mirsad Tuka, Jelena Graovac, ali i većina naših starih likova za koje se publika vezala: Ana Lečić, Vule Marković, Dragan Mićanović, Leon Lučev, Nada Šargin, Vesna Trivalić, Bane Popović, Miki Krstović, ja takođe igram, i mnogi drugi. Sada imamo i više mladih glumaca, ali sačekajte da vidite u kojim se ulogama ostvaruju.

Sebastijan Kavaca / Foto Promo

* Publika sa nestrpljenjem očekuje da vidi u kom pravcu će se razvijati uzbudljiva priča serije, šta će biti sa junacima serije?

- Naša priča govori o tome kako ko živi sa svojom krivicom. Žene u ovoj sezoni na neki način nalaze svoj mir, bar na trenutak. A muškarci dolaze do spoznaje gde su grešili, ko su im stvarni prijatelji, koji su im novi izazovi i koje tajne krije Fortica. Mnoge tajne biće otkrivene, a nove će se začeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju