RAKOČEVIĆ KAO MILOŠEVIĆ: Završeno snimanje filma "Čovek iz Tehnogasa"

A. P.

30. 03. 2021. u 09:11

REDITELj i scenarista Vladimir Mančić završio je snimanje debitantskog kratkog filma "Čovek iz Tehnogasa" o Slobodanu Miloševiću, Ivanu Stamboliću i Radoju Stefanoviću, njihovoj saradnji u "Tehnogasu" 1970, ali i političkom razlazu na čuvenoj Osmoj sednici CK SK Srbije, 1987.

РАКОЧЕВИЋ КАО МИЛОШЕВИЋ: Завршено снимање филма Човек из Техногаса

Foto Sale Letić

Kako je saopštio Filmski centar Srbije, "Čovek iz Tehnogasa" prati događaj iz januara 1970. kada se dva direktora "Tehnogasa" Milošević (igra ga Nikola Rakočević) i Stefanović (Ivan Isailović) spremaju za poslovni put u Niš, vozom, na koji ih šalje generalni direktor Ivan Stambolić (Miloš Đurović).

Tokom putovanja Milošević i Stefanović raspravljaju o tekućim pitanjima u firmi, i Stefanović ga savetuje da ne ulazi u politiku...

Film se nastavlja sedamnaest godina kasnije, 1987, tokom Osme sednice, kada se isti akteri sreću na drugim pozicijama. Stefanović je na čelu Privredne komore i pripada gubitničkoj struji Ivana Stambolića, predsednika Srbije.

Milošević pokušava da ubedi Stefanovića da odustane od svog govora na sednici, ali ovaj ne pristaje, što će biti njegovo političko samoubistvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!