NJIHOVA LJUBAV JE POBEDILA UGOVORENI BRAK: Zafir je voleo samo svoju Senku, evo kako su se upoznali

Novosti online

27. 03. 2021. u 17:25

FILMSKI glumac, pevač i kompozitor Zafir Hadžimanov preminuo je u 77. godini života.

ЊИХОВА ЉУБАВ ЈЕ ПОБЕДИЛА УГОВОРЕНИ БРАК: Зафир је волео само своју Сенку, ево како су се упознали

Foto: Predrag Mitić

Neretko je isticao da je pevačica Senka Veletanlić bila njegova najveća ljubav, a evo kako je njihova ljubav uspela da pobedi i ugovoreni brak, za koji su se zalagali njegovi roditelji.

- U Gruziji, u Tbilisiju, Senka i ja smo se zavoleli. Na Brdu slobode iznad grada prvi put smo se poljubili. Bila je prelepa i pevala je kao san. Upravo se razvela od pevača Tihomira Petrovića. Tiha i ja smo ostali drugari do kraja njegovog života. Često smo sedeli u Kamenoj sali u Radio Beogradu, pijuckali i pričali o svemu. Slagali smo se u mnogim društvenim diskusijama. Moji su, moram da priznam, malo bili iznenađeni. Mislili su da sam omiljen kod ženskog roda i da ću da završim s nekom mlađom, da budem "džek". Već su mi ugovorili i brak sa jednom vrlo popularnom budućom pevačicom. Ali ja kad nešto odlučim - odlučio sam.

- Bilo je ljubavi i pre Senke, naravno. Bio sam razvijen, dizao tegove, a kad skočim "lastu" na moru, bar pet devojčica pošizi za Džefijem, kako su me zvali. Zabavljao sam se sa jednom prelepom bogatašicom iz Slovenije, pa sa Italijankom čiji je otac bio direktor najveće italijanske banke i koji mi je u svojoj ogromnoj vili u Torinu dao garsonjeru. Živeo sam kao grof. Ali ogromnu ljubav osetio sam samo prema svojoj ženi - govorio je Zafir.

Ljubav Zafira Hadžimanova i Senke Velentanlić trajala je od 60-ih godina prošlog veka. Njihova ljubavna priča je ličila je na bajku, a i sarađivali su na brojnim projektima.

Zafir Hadžimanov i Senka Veletanlić su nastupili u emisiji iz 1974. godine. Ovo je prepev ili slobodna interpretacija čuvenog songa iz mjuzikla "Kabare", a njih dvoje su to tada izveli na svoj način.

Da podsetimo, Kantautor, pesnik, glumac Zafir Hadžimanov je rođen 1943. godine u Kavadarcima, Makedonija.

Nastupao je na scenama širom sveta, u Boljšoj teatru, Opera hausu, Pariskoj Olimpiji… Paralelno sa scenskim i muzičkim radom Zafir Hadžimanov piše i objavljuje poeziju na srpskom i na makedonskom jeziku. Autor je teksta, stihova i muzike prvog makedonskog mjuzikla “Halo, buđenje”. Vlada R. Makedonije mu je dodelila titulu Ambasadora kulture R. Makedonije u R. Srbiji.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna