LJUBAV U „PRAZNOM GNEZDU“ Nova knjiga poezije poznatog glumca Radoslava Milenkovića

V.Strugar

22. 03. 2021. u 15:31

NOVA zbirka stihova glumca i pesnika Radoslava Milenkovića „Prazna gnezda“ objavljena u izdanju „Arhipelaga“, donosi ljubavne pesme u kojima se govori neposredno i iskreno, kroz jaka osećanja i snažne pesničke slike – najavljuje izdavačka kuća.

ЉУБАВ У „ПРАЗНОМ ГНЕЗДУ“ Нова књига поезије познатог глумца Радослава Миленковића

Foto: R.M.

– Pred vama se nalazi jedna hrabra knjiga. To je njena prva odlika. Hrabra je stoga što ne skriva ništa, nijednu emociju, nijednu ogoljenu misao, ne skriva patnju, najveći tabu modernog vremena, ne skriva bol ni strepnju. Rečju, ova se knjiga, mnogostrano talentovanog Radoslava Milenkovića, izložila čitaocu, na milost i nemilost. Na isti onaj način na koji Milenković i inače u umetnosti obitava – potpuno, čitavim svojim bićem i bez zadrške – kaže povodom knjige Radoslava Milenkovića „Prazna gnezda“ pesnikinja Jelena Lengold.

Foto: R.M.

Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Pozorišnu i radio režiju diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dejana Mijača.

Objavio je sledeće knjige poezije: „Tačka. Pepeo. Poezija” (1982), “Krhotine” (1993) i “Tajni tuneli” (2018).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!