ODLOŽEN FEST: Novi termin od 7. do 16. maja

Tanjug

15. 03. 2021. u 09:51

GRADSKI sekretar za kulturu Beograda Ivan Karl izjavio je danas da će Martovski festival, za koji je pripremljeno takozvano duplo izdanje, biti održan od 19. do 25. aprila u Domu omladine, a Fest od 7. do 16. maja u Centru "Sava", Kombank dvorani, Sinepleksu u Beogradu na vodi i Domu omladine.

ОДЛОЖЕН ФЕСТ: Нови термин од 7. до 16. маја

Plakat Festa

Karl je u izjavi za Tanjug naglasio da su gradske vlasti, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, donele odluku o pomeranju održavanja Festivala kratkog metra i Festa za pre i posle Uskrsa, odnosno kraj aprila i početak maja.

- Najvažnije je da festivali prođu sigurno i komforno za publiku, za sve goste koje eventualno budemo mogli da dovedemo i organizatore. Ni u jednoj galeriji, muzeju, pozorištu, bioskopu, biblioteci ili na festivalu nije zabeleženo nepoštovanje mera. Upravo su to mesta koja koja nemaju slučaje zaražavanja posetilaca i statistički gledano spadaju u najsigurnija - kazao je Karl.

Za njega nema dileme da uz poštovanje svih propisanih mera, vakcinacija mora da bude imperativ, jer potpuno zatvaranje, kraće ili duže, može da spusti kovid statistiku, ali samo privremeno.

- Ako se ljudi ne vakcinišu, a naša država je za razliku od mnogih u Evropi i svetu tu privilegiju svojim građanima obezbedila, još dugo ćemo se vrteti u bubnju korona brojki - istakao je Karl.

On je u ime svih koleginica i kolega iz ustanova i manifestacija kulture Grada Beograda uputio svima apel da se vakcinišu u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)