VEČE AMATERSKIH GLUMAČKIH SVEČANOSTI: Violeta Pešić pobednik pete festivalske večeri

D.N.

27. 02. 2021. u 11:35

ZA POBEDNIKA pete večeri Amaterskih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir", stručni žiri proglasio je Violetu Pešić, za tumačenje uloge "Olivera" u predstavi "Opet plače, ali sad od sreće", u izvođenju Gradskog pozorišta Jagodina.

ВЕЧЕ АМАТЕРСКИХ ГЛУМАЧКИХ СВЕЧАНОСТИ: Виолета Пешић победник пете фестивалске вечери

Foto: Centar za kulturu Požarevac

Kao nagrada, njoj je pripala replika štapa Milivoja Živanovića (1900-1976), nekadašnjeg člana JDP-a, u čiju se čast festival organizuje, po 17. put.

Narednih večeri na programu smotre, koja se održava onlajn zbog epidemije, odigraće se još dve predstave: "Ožalošćena porodica" – AP "Milivoje Živanović" Požarevac i "Davitelj protiv davitelja" – AP "Raša Pavlović" Ub.

Svake večeri proglašava se dobitnik replike Milivojevog štapa, dok će na kraju festivala najuspešnijem među njima pripasti i replika njegovog šešira. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!