MISTERIJA DUGA 120 GODINA: Serija "Kalkanski krugovi" stiže 13. marta, na Superstar TV

Jl. B .

13. 03. 2021. u 16:22

ATMOSFERA zbog koje će se gledaoci ježiti i od miline i od straha odlikuje novu seriju "Kalkanski krugovi", čiji scenario potpisuje Đorđe Milosavljević, a režiju Milan Karadžić.

МИСТЕРИЈА ДУГА 120 ГОДИНА: Серија Калкански кругови стиже 13. марта, на Суперстар ТВ

Foto Promo

U deset epizoda drame prožete elementima misterije, od 13. marta (21.00), na kanalu Superstar TV, i od 20. marta (20.00), na RTS 1, vikendom ćemo pratiti istoriju sukoba dve porodice u šumadijskom selu Dol.

- Pored borbe dveju familija, zaplet čine i lepe i teške ljubavne priče, kao i odnosi roditelja i dece. Zato možemo reći da je ovo serija o očevima - ističe za "TV Novosti" reditelj Milan Karadžić. - Mlađi naraštaji, tinejdžeri iz sela Dol, povezali su se za razliku od starijih koji nose breme prošlosti. Priča se kroz "flešbekove" vraća na početak 20. veka, kada su se odigrali događaji čije posledice likovi i dan-danas osećaju. Postoji misterija koja više od 120 godina progoni meštane sela Dol. Prošlost opominje, opterećuje, obavezuje, usmerava junake.

Glavni lik serije "Kalkanski krugovi" je Dejan Matić (Vojin Ćetković) koji odlučuje da prekine rad u svom arhitektonskom birou kad mu policija privede ćerku Mionu (Ivana Zečević). Zajedno sa njom seli se u Dol, rodno selo njegovog oca. Nada se da će tamo ćerku odvojiti od lošeg društva i navika, te obnoviti izgubljenu bliskost.

U porodičnoj kući ih čeka stric Velibor (Žarko Laušević), koji ih upoznaje sa novim dešavanjima u selu. Povratnik iz inostranstva, imućni preduzetnik Maksa (Marko Gvero) želi da na prostoru tzv. Zabrana, šume koju koriste Doljani, podigne moderan hotelski kompleks. Otpor mu pružaju Velibor i Vera Jakovljević (Nataša Ninković), doljanska učiteljica i Dejanova simpatija iz mladosti.

Ta čudesna šuma je važno mesto za sve junake, napominje reditelj:

Foto Promo

- U tom začaranom lugu svašta se dešava i živi, što seriji donosi misteriju, horor i triler. Tri godine Đorđe i ja maštamo da ekranizujemo "Kalkanske krugove", koji se zovu tako zbog kalkana, odnosno kreča. Živim krečom su se okruživali šumski zabrani u kojima su čuvani oboleli od lepre. Naziv ima veze i sa dramom "Kavkaski krug kredom" Bertolda Brehta i sa starim legendama.

Serija koja je nastala u produkciji kuće "Fajerflaj" i "Telekoma Srbije" snimana je tokom avgusta i septembra u selu Jelovik kod Aranđelovca, blizu planine Bukulja. Uloge tumače i Nina Janković Dičić, Nela Mihailović, Pavle Mensur, Filip Hajduković, Branka Pujić, Mima Karadžić, Vesna Čipčić, Aleksandar Petković, Nina Nešković, Filip Stankovski, Goran Šušljik, Branko Janković, Branko Perišić, Bojana Stojković, Olga Odanović, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Vukašin Jovanović, Lazar Nikolić, Maja Šipovac, Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Olivera Bacić, Miloš Timotijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri