IZ MANASTIRA HILANDAR ZA BILJANU ČEKIĆ: Uz blagoslov igumana velike svetinje mladoj glumici uručena stipendija (FOTO)

Novosti online

10. 03. 2021. u 18:04

BILjANI Čekić, koja je pred filmskim kamerama oživela lik male Dare iz Jasenovca, danas je, po blagoslovu igumana Svetog manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručena stipendija koju će dobijati do završetka školovanja.

ИЗ МАНАСТИРА ХИЛАНДАР ЗА БИЉАНУ ЧЕКИЋ: Уз благослов игумана велике светиње младој глумици уручена стипендија (ФОТО)

Biljana Čekić

Stipendiju je u prostorijama Zadužbine Hilandara u Beogradu uručio direktor Milivoj Ranđić. U pratnji Biljane Čekić bili su njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma Maksa Ćatović.

Foto: Zadužbina Hilandara

Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare.

"Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili. Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću", saopštila je Zadužbina manastira Hilandar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri