BALETSKI BISERI POVODOM 70. ROĐENDANA: U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sutra gala koncert (FOTO)

J. S.

02. 03. 2021. u 16:43

U OKVIRU obeležavanja 70 godina postojanja Baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom sadu 3. marta na sceni „Jovan Đorđević“ (od 19 sati) održava se poslednji gala koncert prvaka, solista i ansambla Baleta pod nazivom „Baletski biseri“.

БАЛЕТСКИ БИСЕРИ ПОВОДОМ 70. РОЂЕНДАНА: У Српском народном позоришту у Новом Саду сутра гала концерт (ФОТО)

Foto: SNP (Srđan Doroški)

Na programu su dvanaest bisera baletske klasike i neoklasike - Don Kihot, Žizela, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Grk Zorba, Vragolanka…

Odabrani su najlepši prizori, duetne igre i varijacije iz živopisnog Ciganskog logora i varijacija Mercedes iz Don Kihota (Katarina Kljajić), pa-de-de iz Žizele, elegantne Ruska i Španska igra iz Labudovog jezera, neponovljivo snažna solo igra Umirućeg labuda (Ana Đurić), vragolasta Igra u klompama iz baleta Vragolanka (Samjuel Bišop), uzbudljivo i energično finale drugog čina iz Grka Zorbe (Andrej Kolčeriju)...

Lepotu tradicionalne estetike oplemeniće i romantične scene koje je publika oduševljeno pozdravljala na prethodnom koncertu: temperamentnu igru (Ana Đurić) iz Karmen svite Bize-Ščedrina i valcer u cis molu (Ana Đurić i Toma Križnar) iz Šopenijane Frederika Šopena, jedan od najvećih pa-de-dea u istoriji baleta.

Ulaznice su u prodaji na Biletarnici SNP-a. Iz ovog najstarijeg nacionalnog teatra podsećaju da i dalje važe redovni popusti.

Foto: SNP (Srđan Doroški)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!