UMETNIČKI KONKURS DEČJEG IZRAZA: Pinokio kao inspiracija

M.A.K.

04. 02. 2021. u 17:09

MEĐUNARODNI bijenale umetničkog dečjeg izraza - BUDI, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Udruženja građana BUDI, pozvao je obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu od 5 do 15 godina, iz zemlje i inostranstva, da pošalju radove na temu "Male ludosti - velike mudrosti".

УМЕТНИЧКИ КОНКУРС ДЕЧЈЕГ ИЗРАЗА: Пинокио као инспирација

Kulturni centar Pančevo

Konkurs je otvoren do 31. marta, u kategorijama vizuelne umetnosti, filma i pozorišta, književnosti, ekologije, inovacije, eksperimenta.

Isti autor može konkurisati sa više radova, ali u različitim kategorijama, a stručni žiri odabrane će uvrstiti u zvanični program 9. BUDI festivala (od 15. maja do 15. juna u Pančevu), na kome će biti doedeljene nagrade i priznanja učesnicima i mentorima. Tema "Male ludosti - velike mudrosti", inspirisana je najpoznatijim italijanskim lutkom na svetu - Pinokijem, koga je stvorio Karl Klodi. Povodom 140 godina od rođenja ovog rimskog pisca i novinara, Italija je izabrana  kao zemlja gost- domaćin predstojećeg festivala, u saradnji sa ambasadom Italije u Srbiji i Italijanskim institutom za kulturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!