VELIKI JUBILEJ: Poljoprivredna škola Vršac obeležava 100 godina postojanja

J. J. Baljak

03. 02. 2021. u 18:02

SVE škole u Srbiji proslavljaju Svetog Savu kao školsku slavu, a jedino Poljoprivredna škola u Vršcu uz Savindan obeležava i Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vinara.

ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ: Пољопривредна школа Вршац обележава 100 година постојања

Foto: J. J. Baljak

Koliko je 14. februar značajan za tu obrazovnu ustanovu govori i to što su ove godine, kada obeležavaju stogodišnjicu postojanja, odlučili da i Dan škole bude tog datuma.

-Do sada su to bili neki drugi datumi, koji nisu bili toliko bitni za istoriju škole, zbog čega je školski odbor doneo novu odluku – kaže direktor škole Srđan Kliska.

Planirali su da ovaj važan jubilej obeleže bogatom priredbom, ali ih je u tome osujetila pandemija korona virusa. Ipak, obeležiće ga skromno, samo u okvirima škole.

-Tog dana će biti promocija najboljih radova naših učenika sa tradicionalnog likovnog i literarnog takmičenja, a uz rezanje slavskog kolača sledi nam i o obavezni odlazak u školski vinograd, da orežemo prvi čokot vinove loze u ovoj 2021. godini – dodaje Kliska.

Biće organizovano i tradicionalno ocenjivanje rakija i vina iz cele Srbije, samo što će rezultati i imena najboljih učesnika, umesto na svečanosti, na Dan škole biti objavljeni na školskom sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja