SAMO tri dana posle kritike u "Varajetiju" u kojem je naš kandidat za Oskar, "Dara iz Jasenovca", označen kao "srpska nacionalistička propaganda", isti magazin objavio je listu svojih pulena za zlatnu statuetu sa naslovom "Hoće li bosansko-hercegovački film Quo vadis, Aida biti favorit iz senke".

Komentari (2)

buki

30.01.2021. 13:37

Zašto uvek kada kažemo da pokušava da se zaustavi istina o genocidu nad Srbima, dodamo i ono Jevrejima i Romima? To jednostavno nije tačno i niko nikad nije pokušao, a kamo li uspeo, da zaustavi istinu o stradanju Jevreja. Jedini čija se stradanja marginalizuju su Srbi i prestanimo već jednom da dodajemo ono Jevreji, jer se oni vrlo uspešno bore za sebe i svoje žrtve. Da li Jevreji kada govore o svojim stradanjima uz to dodaju i naša, ništa manja? Ne pominju nas, pa nemojmo ni mi njih. Ustaše su načinile genocid nad Srbima, a Srbi su sa 70 godina ćutanja o tome, taj genocid učinili još monstruoznijim, pa dajte sada, kada smo konačno digli glavu i progovorili, da to bude prava istina, a ne da se opet stidljivo sakrivamo iza jevrejskih žrtava.

Novi

30.01.2021. 16:33

Nisam iznenađen ovakvim kritikama filma od stranaca a ni od pojedinaca iz Srbije Veliki napredak od devedesetih do danas, jer da je film snimljen devedesetih i stranci i pojedinci iz Srbije bi rekli da se Jasenovac nije ni desio ili bi rekli da su Srbi sami sebe ubijali. To su vam današnje "demokrate" za pare. Šta kaže Noam Čomski za bombardovanje?