PRVI ŽENSKI SITKOM KOD NAS: Snima se nova serija "Koleginice" u režiji Marka Glušića

J. BANJANIN

10. 01. 2021. u 11:16

SPOJ psihologije i astrologije zvuči neobično, ali nije nemoguć. O tome svedoče Bojana i Zorica, glavne junakinje nove humorističke serije "Koleginice". Kako "TV Novosti" saznaju, prva klapa pala je pre mesec dana i do sada je u Obrenovcu i okolini snimljena polovina od 50 epizoda.

ПРВИ ЖЕНСКИ СИТКОМ КОД НАС: Снима се нова серија Колегинице у режији Марка Глушића

Vesna Stanković i Tamara Radovanović sa rediteljem / Foto Instagram

Mladi Marko Glušić debituje kao režiser, a scenario potpisuje Semir Gicić, dramski pisac i glumac iz Novog Pazara. Serija, koju autori najavljuju kao prvi ženski sitkom kod nas, nastaje u produkciji kuće Focus Brothers i trebalo bi uskoro da bude emitovana na TV K1.

U početku, radnja prati Bojanu, koja je tek završila studije psihologije. Lik Bojane tumači Tamara Radovanović (23), koju smo zapazili kao Emu u seriji "Tate", a igrala je i u "Junacima našeg doba", "Istinama i lažima", "Šifri Despot"... Bojana želi da iznajmi stan i da se bavi psihoterapijom, te na sve načine pokušava da nađe posao. Pošto nema mnogo novca, Bojana može da priušti samo veoma skroman smeštaj. Pronalazi stan, koji nije baš podoban za život, ali odlučuje da se u njega useli.

Uskoro Bojani ponestaje ono malo para što je imala i baš tada iz Katara dolazi Zorica. Ovu mističnu junakinju glumi Vesna Stanković (48), članica JDP, koja je 2015. u Moskvi na Međunarodnom festivalu "Zlatni vitez" istoimenu nagradu osvojila za monodramu "Milunka". Život u državi u Persijskom zalivu, čiju prestonicu krase i luksuzni neboderi i uske ulice sukova, koje mirišu na čajeve i začine, Zorica je zamenila za neugledni sobičak u Srbiji. Zorica, koja je lajfkouč i astrolog, predlaže Bojani da za početak dele troškove stanovanja. Kako bi sakupile novac za bolji smeštaj, novopečene cimerke postaju koleginice i počinju da dele klijente. Zorica izrađuje natalne karte, dok Bojana drži psihoterapeutske seanse.

Vlasnika stana, LJubišu, koji sudbonosno spaja Bojanu i Zoricu, koga igra Boris Milivojević. Između stanodavca i dveju glavnih junakinja stvaraće se i simpatije i antipatije. Ipak, LJubiša kao najveću "krvopiju" doživljava suprugu Sofiju (Jelica Kovačević) sa kojom ima ćerku, tinejdžerku Anju (Jana Vlajković). LJubišinog sapatnika i poslovnog partnera na Obrenovačkoj pijaci, Momira, igra Predrag Damnjanović. Momiru će životni put preprečiti Slavica (Miljana Kravić), tačnije njene živopisne torbe i koferi. Kako će se koleginice "ukrstiti" sa svima njima, ostaje da vidimo.

U seriji "Koleginice", kojom dominiraju ženski likovi, igra više od 70 glumaca. Ekipu čine i Boris Komnenić, Katarina Ninkov, Bojan Hlišć, Saša Joksimović, pa čak i pop pevačica Zorana Pavić i scenarista Semir Gicić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)