NEOBIČNI JUNAK "IZNURENOG GRADA": Objavljeno “knjiško” izdanje stripa Nikole Pavlovića Sove i Filipa Stankovića

M. Mirković

05. 01. 2021. u 10:06

DUGO iščekivano "knjiško" izdanje Nikole Pavlovića Sove i Filipa Stankovića, najzad se pojavilo i to zahvaljujući saradnji "Presinga" i "Strip bloga", čiji je ovo drugi izdavački poduhvat.

НЕОБИЧНИ ЈУНАК ИЗНУРЕНОГ ГРАДА: Објављено “књишко” издање стрипа Николе Павловића Сове и Филипа Станковића

Strip "Ibrahim Kojl"

Ibrahim Kojl, privatnik čiji su moralni principi neodređeni i (ne)definisani taman koliko i aktivnosti agencije koju vodi, postao je tako najzad i junak knjige sa podnaslovom "Iznureni grad". Priče o ovom junaku i neobičnim slučajevima koje prihvata kao vlasnik te čudne agencije, smeštene u kuću u obliku jabuke u centru neke bezimene metropole, objavljivane su tokom punih pet godina. Za sve to vreme, čekalo se da sve epizode ovog sve popularnijeg stripa zajedno zažive i u papirnom, štampanom izdanju.

Upečatljivi Ibrahim, privatnik koji prihvata da obavlja zadatke i usluge za sve koji su voljni i sposobni da mu za to dobro plate, "nosi" ovu priču punu interesantnih preokreta i osobenog humora, nacrtanu u sasvim modernom, avangardnom maniru.

"Ibrahim Kojl: Iznureni grad" izdanje je formata A5, sa 124 crno-bele stranice unutar mekih korica - navode u redakciji "Strip bloga". Posle vrlo uspešne zbirke "Strip sa margine" na čijem se drugom tomu već uveliko radi, "Strip blog" se prihvatio i ovog izdavačkog poduhvata ne bi li široj publici predstavio delo Pavlovića i Stankovića - i njihovog junaka koji svakako zaslužuje da oživi i na papiru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri