STIŽE "JOŠ JEDNA TURA": Filmovi ovenčani priznanjima Evropske filmske akademije u bioskopima

M. N. M.

14. 12. 2020. u 09:24

FILM "Još jedna tura" osvojio je nekoliko nagrada na subotnjoj onlajn dodeli priznanja Evropske filmske akademije u Berlinu uključujući i onu za najbolji evropski film.

СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДНА ТУРА: Филмови овенчани признањима Европске филмске академије у биоскопима

Scena iz filma "Još jedna tura"

Tomas Vinterberg proglašen je najboljim evropskim rediteljem upravo za režiju ostvarenja "Još jedna tura", koje je i Madsu Mikelsenu donelo "evropskog Oskara" za najboljeg glumca, a Tomasu Vinterbergu i Tobiasu Lindholmu priznanje za najbolji scenario.

Ova dansko-švedsko-holandska koprodukcija premijerno se očekuje uskoro, na nekom od predstojećih domaćih festivala, a stiže nam u distribuciji kuće "MCF MegaKom Film".

Isti distributer pred našu publiku dovodi i druge nagrađene filmove iz glavnih kategorija, poput ostvarenja "Veliki hit" Emanuela Kurkola (najbolja evropska komedija godine) koje u domaće bioskope stiže početkom 2021, ekranizacije Dikensovog romana "Izvanredan život Dejvida Koperfilda" (najbolji dizajn produkcije) koja je već dostupna u domaćem onlajn bioskopu MOJ OFF, te filma "Berlin Aleksanderplac" (najbolja originalna muzika Daše Dauenhojer) prikazanog na ovogodišnjim festivalima, a uskoro dostupnog u istoj onlajn "dvorani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri