POČINJU PROBE “SINA”: U Ateljeu 212 priprema se prvi komad Florijana Zelera u našoj zemlji:

V.V.S.

11. 12. 2020. u 15:56

U ATELjEU 212 počinju probe predstave “Sin” ,Florijana Zelera (u režiji Ane Tomović) savremenog francuskog romanopisaca i dramskog pisaca.

ПОЧИЊУ ПРОБЕ “СИНА”: У Атељеу 212 припрема се први комад Флоријана Зелера у нашој земљи:

Foto: Atelje 212

Dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih, Molijerove nagrade. Časopis Gardijan ga je proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati posle razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose.Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.

Reč je o trećem delu Zelerove triologije, u kojoj pisac istražuje porodične odnose uvek fokusirajući jednog člana porodice. Prvi deo je komad „Otac“, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, upravo je snimljen i film sa Entoni Hopkinsem i OliviomKolman u glavnim ulogama. Drugi je „Majka“- imao je premijeru u Njujorku sa Isabe lper, Krisom Notom..Inače, njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji,Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim dražavama...

Tokom ove szone, Atelje 212 izveo pet premijera, a ova je planirana za početak marta naredne godine, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli. U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević Bane Zeremski i Luka Jović - prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture