MERE PROTIV KORONE: "Sinepleks" bioskopi i Kombank dvorana rade samo vikendom

A. P.

23. 11. 2020. u 16:28

SVI "Sinepleks" bioskopi u Srbiji biće zatvoreni radnim danima tokom naredne dve nedelje, a filmove će publika moći da pogleda samo vikendom. Isti režim važiće i za Kombank dvoranu, u centru Beograda.

МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНЕ: Синеплекс биоскопи и Комбанк дворана раде само викендом

Foto: Depositphotos

- Zbog teške epidemiološke situacije i novih mera, rešili smo da privremeno zatvorimo naše bioskope - kaže, za "Novosti", Ivan Hinić, programski direktor "Sinepleksa". - Naši bioskopi su u tržnim centrima koji se zatvaraju u 18 časova, što znači da poslednje projekcije treba da krenu najkasnije oko 16.00.

Po Hinićevim rečima, osim termina, problem je i nedostatak novih filmova u svetu i kod nas, pa je teško održati repertoar.

- Radićemo samo preko vikenda, jer i dalje vidimo želju publike da idu u bioskop. Ipak, nemoguće je pokretati celu mašineriju i ljudstvo radnim danima. Neki filmovi su i u svetu i kod nas najavljeni za sredinu decembra, pa se nadamo da ćemo do tada moći da se vratimo starom režimu.

I direktor "Kombank dvorane" i "Megakom filma" Igor Stanković kaže da će njihove sale ostati zatvorene tokom radne nedelje, a publiku primati tokom vikenda.

- Podržavamo inicijativu ministarke kulture Maje Gojković da ustanove kulture budu izuzete od novih mera i ograničenja i nadamo se da će ona biti usvojena. Do tada ćemo zatvoriti sale radnim danima. Festival autorskog filma, koji počinje 27. novembra, uskladićemo sa merama. Ako ostanu na snazi ove do 18 časova, povećaćemo broj sala tokom radne nedelje, kao i broj termina tokom vikenda, a moguće je i da će FAF trajati duže. Ako se vrate one stare, do 21 čas, onda ćemo imati repertoar FAF-a koji je već ranije objavljen na sajtu - kaže Igor Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)