FESTIVAL ZA ODBRANU ZAGRLJAJA: U Čortanovcima, od 4. do 8. septembra, „Novi tvrđava teatar“

V.V.S.

02. 09. 2020. u 17:00

POD sloganom “Odbrana zagrljaja” , od 4. do 8. septembra, na otvorenim terasama Vile Stanković u Čortanovcima – održaće se sedmi festival “Novi tvrđava teatar” .

ФЕСТИВАЛ ЗА ОДБРАНУ ЗАГРЉАЈА: У Чортановцима, од 4. до 8. септембра, „Нови тврђава театар“

Foto: V. N.

- Ove godine se naš festival odigrava pod sloganom “Odbrana zagrljaja”. Danas je zagrljaj, kao prenosilac virusa sa kojim se suočavamo, proglašen za veliku opasnost. Pomislila sam da kada korona prođe, više nećemo znati šta je zagrljaj, moraćemo deci da objašnjavamo i da držimo kurseve kako se to izvodi i šta se time dobija. Zato se odbrana zagrljaja dešava u pet večeri u Vili Stanković u Čortanovcima, na Novom tvrđava teatru” – istakla je Vida Ognjenović, umetnička direktorka festivala. - Ove godine smo zbog korone morali da smanjimo obim festivala, pa će tako publika moći da pogleda tri predstave.

Među njima je premijera “Upotrebe čoveka” Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića( koju je “Novi tvrđava teatar” pripremao u koprodukciji sa još dva festivala i Novosadskim pozorištem), kao i predstave “Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz) u rediteljskom čitanju Dejana Projkovskog i “Oleana” Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Foto: V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!