SAČUVANA TRADICIJA: Vrnjački festival filmskog scenarija od 17. do 21. septembra

G.Ć.

01. 09. 2020. u 17:06

POSLE jednomesečnog odlaganja zbog epidemije kovidom-19 i nedoumice hoće li se ove godine scenaristi domaće kinematografije upošte i okupiti u Vrnjačkoj Banji, dileme više nema, pa će 44. Festival filmskog scenarija u prestonici srpskog kontinentalnog turizma biti održan od 17. do 21. septembra.

САЧУВАНА ТРАДИЦИЈА: Врњачки фестивал филмског сценарија од 17. до 21. септембра

Foto: G.Šljivić

U organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji održaće se uz poštovanje svih zaštitnih epidemioloških mera i propisa.

- Stekli su se uslovi za održavanje festivala, tako da će tradicija biti sačuvana.

Planiramo da u takmičarskom delu bude prikazano 10 domaćih filmskih ostvarenja, a više detalja biće poznato narednih dana – kaže za „Novosti“ Saša Milenković, direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje.

Prema njegovim rečima, uz takmičarski, uskoro će biti poznat i sadržaj pratećih programa ovogodišnjeg Festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024