"BLIŽI NEBU" ZA NOVI POČETAK: Premijera večeras u zaječarskom teatru

V. V. S.

31. 08. 2020. u 09:38

ZAJEČARSKO Narodno pozorište Timočke Krajine "Zoran Radmilović" večeras će izvesti prvu premijeru u Srbiji od početka pandemije virusa korona: komad Željka Hubača "Bliži nebu", koji je autor i postavio na scenu.

БЛИЖИ НЕБУ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК: Премијера вечерас у зајечарском театру

Novosti

- Iskustvo rada na ovoj predstavi je, zaista, nesvakidašnje. Ne može se uporediti ni sa jednim procesom u kojem sam u teatru do sada učestvovao, što kao pisac, što kao dramaturg, producent ili reditelj - kaže uoči premijere Željko Hubač, kome je ovo četvrta režija. - Zahvaljujući velikom entuzijazmu glumaca i ljudi iz zaječarskog teatra, njihovoj potrebi da uprkos raznim ograničenjima tokom pandemije pozorište nastavi da radi, uspeli smo da posle šest meseci posvećeničkog rada, sa brojnim pauzama koje su pretile da unište kreativni proces, dođemo do premijere. Ponosi smo jer je ona naš ljudski i umetnički odgovor na ovo vreme u kojem je teatar nepravedno gurnut na marginu životnih potreba.

Inače, reč je o nagrađivanoj drami koja je do sada izvođena na scenama Srbije, Bugarske i Rusije. Radnja se odvija u Neuropsihijatrijskoj klinici u Toponici kraj Niša, i kako se najavljuje, u osnovi se nalazi "sukob dva sveta - pridošlice, univerzitetskog profesora iz Beograda, doktora Čortanovića i grupe lokalnih pacijenata". Igraju Zoran Karajić (kao gost), Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Gabrijel Bećarović, Branislav Mijatović, Viktorija Arsić, Ana Bretšnajder i Predrag Grbić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju