I U NOVOM SADU ĆE SE PRAVITI ANIMIRANI FILMOVI: Svet će videti srpske talente

Lj. P.

21. 08. 2020. u 06:47

NOVI SAD je dobio ogranak produkcijskog studija Iervolino Studios d.o.o. u kojem će se izrađivati kratki animirani filmovi, a zajedno su ga osnovali Andrea Jervolino, direktor producentske kompanije Iervolino Entertainment, i Miloš Biković, naš proslavljeni glumac.

И У НОВОМ САДУ ЋЕ СЕ ПРАВИТИ АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ: Свет ће видети српске таленте

Foto: Tanjug

U prvom studiju za proizvodnju kratkih animiranih sadržaja u Srbiji, srpski talenti koji se bave umetnošću kreiraće kratkometražne animirane filmove, a zatim ih iz Srpske Atine plasirati dalje, u svet. Sve faze kreativnog procesa, kako je rečeno na jučerašnjem otvaranju, realizovaće se u našoj zemlji, od inicijalne ideje, dizajna, postprodukcije i kasnije distribucije, tako da će gotov proizvod biti intelektualna svojina Srbije.

Zasada je u novosadskom studiju zaposleno 30 stručnjaka iz različitih oblasti, a nastojaće se da se otvaraju i brojne kancelarije u drugim gradovima u Srbiji. Plan je, kako je rečeno, da prva sledeća bude otvorena u septembru u Beogradu.

- Plan je da narednih godina zaposlimo 580 ljudi iz struke, uz velika ulaganja u proizvodnju animiranih sadržaja koje ćemo zatim izvoziti u svet - kazao je Andrea Jervolino, dodajući da će holivudske zvezde pozajmljivati glasove nekim likovima, a prvi među njima biće Džoni Dep, sa kojim je već sklopljen ugovor. - Verujem da srpska umetnička zajednica ima veliki potencijal da postane jedan od lidera u umetnosti u celom svetu. Dosada nisu imali mogućnost da pokažu svoj talenat, a sada im je to pruženo.

Ističući da je zahvalan Andrei Jervolinu na poverenju, i na tome što je odlučio da u Srbiji napravi ovaj poduhvat, glumac Miloš Biković je rekao da će studio u Novom Sadu raditi po franšizi filma "Arktički pas", čiji je producent Jervolino, ali da će ih i razvijati dalje i raditi do devet serijala takvih kratkometražnih filmova.

Foto. V. N.

Jervolino i Biković

- Važno je što je jedan ovakav producent i ovakva internacionalna kompanija došla u Srbiju, jer je to signal celoj holivudskoj industriji i svim ljudima sa kojima se on susreće da je ovo zemlja u kojoj postoje talenti, i koja je bezbedna - istakao je Biković. - To je strateški potez za imidž naše zemlje.

Po njegovim rečima, otvaranje studija je prilika da se u narednom periodu rade filmovi koji će promovisati Srbiju, srpsku istoriju i mitologiju na drugim tržištima.

MEMORANDUM

KOMPANIJA Iervolino Entertainment je u junu potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede i produkcijskom kućom Arhangel Digital Studios u vlasništvu Miloša Bikovića, kojim je predviđeno da producentska kuća iz Italije u projekat osnivanja studija u Srbiji uloži najmanje 8,5 miliona evra. Situacija sa koronom je ubrzala proces realizacije čitavog projekta, budući da su prethodnih šest meseci Biković i Jervolino intenzivno radili na otvaranju studija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)