STVARANJE NOVOG VREMENA I PROSTORA: Tradicionalna 56. Majska izložba ULUPUDUS-a, na pet lokacija

M.A.K.

13. 05. 2024. u 17:54

POD sloganom "Geneza" 56. Majska izložba ULUPUDUS-a, biće odrržana od 14. maja u pet izložbenih prostora: Konaku Kneginje Ljubice, Galeriji "Singidunum", Domu Vojske Srbije, Bioskopu "Balkan" i SKC- u.

СТВАРАЊЕ НОВОГ ВРЕМЕНА И ПРОСТОРА: Традиционална 56. Мајска изложба УЛУПУДУС-а, на пет локација

Foto promo

Tradicionalno, biće predstavljeni radovi umetnika primenjene umetnosti, koji su, kroz različite medije, prikazali svoj pogled na svet. Majska izložba ULUPUDS-a predstavlja jednu od najznačajnijih i najobimnijih izložbi-manifestacija iz domena primenjenih umetnosti i dizajna na nivou Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Tema ovogodišnje izložbe je "Geneza", aovaj termin se prvi put pojavljuje u knjizi "Postanje", gde označava nastanak, a posle i razvitak sveta, kao i novo stvaranje materije, vremena i prostora.

Foto promo

 

Od pre nekoliko godina, organizatori izložbe su odlučili da ponovo uvedu u program predstavljanje dela umetnika sa postjugoslovenskog prostora, u cilju pospešivanja regionalne saradnje, kreiranja interkulturalnog dijaloga i uspostavljanja platforme za afirmaciju i brendiranje balkanskog dizajna.

Foto promo

 

Prateći programi ovogodišnje Majske izložbe su samostalna izložba dobitnice Velike nagrade 55. Majske izložbe Vere Stanarčević ( od 16. do 24.maja, Galerija Singidunum), gostujući program umetnika novih medija i filmskih umetnosti u SKC-u ( od 4. do 14.juna), gostujući program članova UPIDIV (od 14. do 30.maja, Konak Kneginje Ljubice), stručni skup sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti ( 6. juni, Bioskop Balkan).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za