ČLANARINA U POLA CENE: U slavu Dana knjige, popust u Gradskoj biblioteci Novog Sada (FOTO)

J. S.

22. 04. 2024. u 21:47

POVODOM obeležavanja Svetskog dana knjige i autorskih prava, u utorak, 23. aprila 2024. godine, Gradska biblioteka u Novom Sadu omogućiće upis dece i odraslih sa popustom od 50 odsto te će članarina za decu iznositi 150, a za odrasle 250 dinara.

ЧЛАНАРИНА У ПОЛА ЦЕНЕ: У славу Дана књиге, попуст у Градској библиотеци Новог Сада (ФОТО)

Foto: Gradska biblioteka Novi Sad

Gradska biblioteka u Novom Sadu  druga je po veličini javna biblioteka pozajmnog tipa u Srbiji. Osnovana je 1845.,a u današnjem obliku radi od 1958. godine.Čini je mreža objekata u Gradu i naseljenim mestima, a centralna zgrada smeštena je u srcu starog jezgra Grada, u Dunavskoj br. 1, u zadužbinskom zdanju srpskih dobrotvora Anke i Arse Pajevića.

Foto: Istorijski arhiv Grada Novog Sada

Primenom novih tehnologija u oblasti bibliotečko-informacionog poslovanja, korišćenjem štampanih i elektronskih resursa, Biblioteka danas posluje kao informacioni, obrazovni i kulturni centar, u službi velikog broja korisnika i uzima aktivno učešće u razvoju informacionog društva, pod sloganom Čitajte. Učite. Stvarajte.

 Od 2013. godine radi u okviru mreže Nacionalnih instituta za kulturu Evropske unije (EUNIC), a od 2021. članica je Foruma slovenskih kultura (Forum of Slavic Cultures) i Mreže javnih biblioteka Evrope „Lighthouse Libraries”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)