SVETSKI ARHITEKTA PIONIR ROKEROLA U SRBIJI: Predstavljanje monografije o Milošu Sekuliću

M.A.K.

11. 04. 2024. u 17:42

MONOGRAFIJA posvećena Milošu Sekuliću, arhitekti svetskog glasa, prvom rokeru u Beogradu i umetniku čija su dela samostalno izlagana u Njujorku i Beogradu,pod imenom "ROCK - ARCH - ART", biće predstavljena u utorak 16.aprila u 18 časova u Klubu RTS-a (Svetogorska 1).

СВЕТСКИ АРХИТЕКТА ПИОНИР РОКЕРОЛА У СРБИЈИ: Представљање монографије о Милошу Секулићу

Foto promo

Inače, arhitekta Sekulić je nasledio Uglješu Bogunovića i Nikolu Stipca kao glavni i odgovorni projektant biroa Radio- televitije Beograd, današnjeg RTS-a. Potom se otisnuo se u svet i preko Njujorka do Nemačke, Saudijske Arabije, Tajlanda, Švajcarske, Indonezije i Japana, izvodio svoja dela.

Za projekat Iwataya dobio nagradu za najbolje uređeni javni prostor na svetu. Kao pionir rokenrola kod nas, bio je član prvpog domaćeg benda "Iskre", zvaničnog omladinskog orkestra Radio Beograda. Dok je još bio u đačkim danima, "Iskre" su objavile četiri ploče i učestvovale u popularnim serijama RTV Beograda - "Na slovo na slovo" (za decu) i "Muzej voštanih figura" (za odrasle).

O knjizi posvećenoj Sekuliću, govoriće arhitekta i akademik Branislav Mitrović, istoričar umetnosti, profesor Irina Subotić, slikar Uroš Đurić, rok kritičar Aleksandar Žikić, reditelj Aleksandar Mandić, književnica Maja Herman Sekulić iZorica Stablović Bulajić, kao glavna urednica izdavačke kuće HERAedu koja je objavila monografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)