SPREMA SE "POKONDIRENA TIKVA": Sterijina komedija osmi put na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

04. 04. 2024. u 15:44

U NARODNOM pozorištu u Beogradu počele su probe predstave "Pokondirena tikva", po tekstu Jovana Sterije Popovića( režija Iva Milošević), a premijera je planirana 25. maja na Sceni "Raša Plaović".

СПРЕМА СЕ ПОКОНДИРЕНА ТИКВА: Стеријина комедија осми пут на репертоару Народног позоришта у Београду

foto Narodno pozorište

- Pored komičkog, Sterija nudi i mračan pogled na život palančana, njihovu filistarsku i kalkulantsku svest. Femu okružuje  prosta i primitivna sredina kojoj se podsmeva i uprkos činjenici da ona svoje skorojevićke pretenzije za boljim životom realizuje na agresivan i neznalački način, postoji nešto tragikomično i apsurdno u njenoj egzistencijalnoj situaciji - kaže rediteljka Iva Milošević.

Uloge su poverene Nataši Ninković, Ivi Milanović, Slobodanu Beštiću, Ivani Šćepanović, Aleksandru Vučkoviću, Seni Đorović, Aleksandru Đurici i Draganu Sekuliću. Dramaturg je Molina Udovički Fotez, scenograf Gorčin Stojanović, kostimograf Boris Čakširan, a kompozitor Vladimir Pejković.

Nova "Pokondirena tikva" biće osma inscenacija Sterijine komedije karaktera u Narodnom pozorištu u Beogradu. Isto delo do sada se tri puta našlo i na operskom repertoaru nacionalnog teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)