DA SE NE ZABORAVI: Smotra dokumentarnog filma u Jugoslovenskoj kinoteci

M. N. M.

22. 03. 2024. u 18:59

DA se ne zaboravi, naziv je i moto programa obeležavanja četvrt veka od početka agresije NATO na Srbiju i Crnu Goru, koji će počeo otvaranjem izložbe fotografija na tu temu, u Atrijumu Doma vojske Srbije, a nastavljaju ga međunarodna konferencija u Domu vojske i smotra dokumentarnog filma o agresiji NATO, u Kinoteci.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: Смотра документарног филма у Југословенској кинотеци

promo

Večeras u 19 časova u Jugoslovenskoj kinoteci će biti otvorena izložba fotografija bombardovanih arhitektonskih ostvarenja, u sklopu svečanog otvaranja filmske smotre. Prvi film na programu je dokumentarac Dragana Elčića "NATO agresija na SRJ... na mir povod", u nastavku večeri slede projekcije ostvarenja "Milenijumska greška" Aleksandra Kajevića, "Nevidljivi Srbi" Fulvija Grimaldija, "Genocid na Balkanu" - insert iz filma "Smrtonosna prašina" Fridera Vagnera, i "Zašto" Jelene Milinčić i Anise Naui.

U subotu od 16 časova program počinje projekcijom filma "NATO agresija na SRJ... na mir humane bombe" Elčića, slede "Gnezdo" Milivoja Nestorovića, "Voz" Gorana Kostića", "Gernika 2" Ognjena Petkovića i Ljiljane Verner, "Za slobodno nebo" Zastava filma, "Uranijum 238 - moja priča" Miodraga Miljkovića i Srđana Aleksića i "Čekajući Handkea" Gorana Radovanovića.

U nedelju, od 16 sati, prikazuje se Elčićev film "NATO agresija na SRJ... na mir posledice", potom "No comment" Dragana Stanića, "Oteto Kosovo" Vaclava Dvoržaka, "Eksperiment naživo" Andrije Dimitrijevića i Aleksandre Stanković - Nešić, i "Vojska Jugoslavije u odbrani od NATO agresije" Miluna Vučinića i Gorana Kostića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!