OVACIJE ZA POGORELIĆA: Slavni pijanista sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom na Kolarcu

M. N. M.

19. 03. 2024. u 17:17

PROSLAVLjENI pijanista Ivo Pogorelić održao je koncert sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Markovića u, do poslednjeg mesta ispunjenoj, Kolarčevoj zadužbini, a njihov je nastup ispraćen gromoglasnim aplauzima i višeminutnim ovacijama.

ОВАЦИЈЕ ЗА ПОГОРЕЛИЋА: Славни пијаниста са Војвођанским симфонијским оркестром на Коларцу

CEBEF/ Belkisa Abdulović

Koncert koji je bio rasprodat mesec dana unapred, počeo je delom "Islamej: Orijentalna fantazija" Milija Balakirjeva, a u prvom delu slavni je pijanista izveo Koncert za klavir i orkestar br. 2 u ce molu Sergeja Rahmanjinova, uz koncertmajstora Florina Ilijeskua.

U drugom delu koncerta izvedena je simfonijska svita "Šeherezada" Nikolaja Rimskog-Korsakova, u čast 180 godina od rođenja ovog kompozitora. Kao solista nastupio je violinista Ilijesku, inače prvi koncertmajstor Simfonijskog orkestra Radio Frankfurta, kome je ovo bio prvi nastup u Beogradu i prvi nastup sa maestrom Pogorelićem.

Koncert je organizovao Centar beogradskih festivala - CEBEF, a u publici su se našli i Rade Radivojević, Vladimir Marković, Mira Adanja-Polak i drugi.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)