SNOVI SE RAĐAJU U SLIKARSKOM ATELJEU: Doktorska izložba Đurđe Sivački u u Galeriji "Štab"

M.A.K.

10. 03. 2024. u 17:30

DOKOTSKI umetnički projekat Đurđe Sivački, izložba "Atelje, onirički prostor bića" u Galeriji ŠTAB, predstalja radove nastalih u prethodne dve godine, koji su premijerno u javnosti.

СНОВИ СЕ РАЂАЈУ У СЛИКАРСКОМ АТЕЉЕУ: Докторска изложба Ђурђе Сивачки у у Галерији Штаб

Foto promo

Mentor projekta je profesor Branko Raković, a tekst za izložbu pisao je profesor Nikola Šuica. Rad Đurđe Sivački zasnovan je na vizuelnosti poentilizma, u čemu profesor Šuica uočava preplitanje umetničke prošlosti sa sadašnjošću.

- Pretapanje u razigrane tokove svesti ne prestaje i danas u trećoj deceniji tog obećavajućeg milenijuma što je učinilo da svet u koji smo izručeni ništa manje evoluciono jeste drukčiji. Otud se kao stvorenja okrećemo ka nasleđu nepromenljivih nameta i prelamanja i svetlosti, molekula i doživljajnih detalja. Metod je značajno drukčiji i slava je posvećenom intimizmu što razvijorena umetnost slikanja Đurđe Sivački ističe kao svoj kosmološki prtljag.

Rođena 1983. u Beogradu, ova umetnica završila je osnovne i master studije na dva fakulteta: Filološkom i FLU, gde je trenutno u statusu docenta. Priredila je 11 samostalnih i dobitnica značajnih nagrda. Izložba "Atelje, onirički prostor bića" biće otvorena do 24. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)