"ZAGONETAČ" U ZRENJANINU: Crtač Stevan Subić na promociji potpisuje popularni strip

M.A.K.

17. 01. 2024. u 16:29

ZRENjANINSKA premijera stripa "Zagonetač: Godina prva", u izdanju "Čarobne knjige", zakazana je za petak, 19. januara u 18 časova u Salonu Narodnog muzeja.

ЗАГОНЕТАЧ У ЗРЕЊАНИНУ: Цртач Стеван Субић на промоцији потписује популарни стрип

Foto promo

O nastanku stripa, po mnogo čemu jedinstvenog u svetu, koga su mnogi ocenili kao najbolji strip objavljen u prethodnoj godini, govoriće Stevan Subić, crtač i kolorista, i urednici u "Čarobnoj knjizi" Nikola Dragomirović i Borislav Pantić. Scenario za ovaj strip, koji je svojevrsna prethodnica bioskopskom blokbasteru "Betmen" Meta Rivsa iz 2022. godine, napisao je glumac koji u ovom filmu glumi Zagonetača - Pol Dejno. On je osmislio priču kojom ogoljava ljudsku stranu ovog negativca i mapira njegovo poniranje u svet ludila i zločina. Stevan Subić je Dejnovom scenariju dodao košmarnu dimenziju inovativnim crtežom, nesvojstvenom superherojskom stripu. Na promociji će Subić potpisivati primerke novog "Zagonetača".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)