"STUPICA" MILOŠU LOLIĆU: Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije pripala reditelju za predstavu Yankee Rose

V.V.S.

29. 12. 2023. u 12:13

NAGRADA za režiju "Bojan Stupica" u 2023. godini pripala je reditelju Milošu Loliću za predstavu Yankee Rose, po tekstu Slobodana Obradovića i u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta - saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

СТУПИЦА МИЛОШУ ЛОЛИЋУ: Награда Удружења драмских уметника Србије припала редитељу за представу Yankee Rose

foto I.Marinković

Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu: pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević (predsednik) i rediteljke Đurđa Tešić Popović i Jovana Tomić.

Priznanje "Bojan Stupica" dodeljuje UDUS za najbolju pozorišnu režiju, a ove godine u konkurenciji su učestvovale predstave premijerno izvedene od 1. aprila 2021. do 31. marta 2023. godine. Za nagradu je predloženo deset reditelja, odnosno jedanaest rediteljskih ostvarenja.

Nagrada "Bojan Stupica" ustanovljena je 1970. godine, kao najveće (tada jugoslovensko) priznanje za režiju, sa željom da prisustvo velikog reditelja Bojana Stupice bude trajno sačuvano, istakne njegov udeo u razvoju pozorišne umetnosti i podstakne na nova traženja i originalna rešenja u oblasti pozorišne režije, koju je Bojan Stupica unapređivao, razvijao i dao joj posebno obeležje.

Dodelu priznanja finansijski su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Datum svečanog uručenja nagrade "Bojan Stupica" reditelju Milošu Loliću biće naknadno saopšten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu