POLA VEKA "RADOVANA": Sećanje na kultnu predstavu Ateljea 212 koja je premijerno izvedena 30. decembra 1973. godine

V.V.S.

26. 12. 2023. u 14:04

PEDESET godina od premijere "Radovana Trećeg" Dušana Kovačevića obeležiće se 30. decembra u Ateljeu 212: o predstavi koja slovi za jedan od najpopularnijih pozorišnih naslova druge polovine dvadesetog veka govoriće pisac, Milan Caci Mihailović i Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović".

ПОЛА ВЕКА РАДОВАНА: Сећање на култну представу Атељеа 212 која је премијерно изведена 30. децембра 1973. године

foto Atelje 212

Jedna od najčuvenijih predstava ovog teatra, bolna komedija o samoizdaji, priča o čoveku iz zavičaja i o neprilagođenosti, pre pola veka, premijerno je odigrana na velikoj sceni u to vreme najpopularnijeg pozorišta Jugoslavije - Ateljeu 212 u režiji Ljubomira Mucija Draškića i u legendarnoj podeli. U ansamblu predvođenom Zoranom Radmilovićem, premijerno su igrali Milutin Butković, Mira Banjac, Maja Čučković, Taško Načić, Milan Caci Mihailović i Tatjana Beljakova. U predstavi su kasnije igrali i Vesna Pećanac, Bora Todorović, Zoran Ratković, Danilo Stojković.

"Radovan Treći" odigran je 299 puta sa ogromnim uspehom tokom dvanaest godina izvođenja pred prepunom salom Ateljea. Scenograf je bio Todor Lalicki, kostimograf Vesna Radović, asistent reditelja Aleksandar Gruden. Poslednje izvođenje bilo je 9. juna 1985. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)