"KRAJPUTAŠI" GOSTUJU NA "RAŠI": Predstava inspirisana delom Branka V. Radičevića u Narodnom pozorištu

V.V.S.

01. 12. 2023. u 13:56

PREDSTAVA "Krajputaši" (po knjizi Branka V. Radičevića i režiji Ružice Anje Tadić), u organizaciji Gradske biblioteke Čačak i projekta "Čačanska rodna" - biće izvedena 4. decembra na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

КРАЈПУТАШИ ГОСТУЈУ НА РАШИ: Представа инспирисана делом Бранка В. Радичевића у Народном позоришту

foto Promo

Ovo ostvarenje premijerno je izvedeno krajem avgusta ove godine u Čačku, a u podeli su Ljubivoje Tadić, Jelena Tjapkin i Marta Mikić, dok se za muziku pobrinuo Aleksandar Alempijević.

Pre tačno četiri decenije, Tadić je zajedno sa profesorom Predragom Bajčetićem postavio svoju diplomsku predstavu "Krajputaši 18041918", inspirisanu Radičevićevom knjigom "Plava linija života". Od maja 1984. godine odigrana je više od tri stotine puta, što je čini najviše puta izvedenom diplomskom predstavom u istoriji Fakulteta dramskih umetnosti.

- Igrao sam je još dva puta toliko, izvodeći odlomke, u različitim oblicima i formama. Predstava je umnogome odredila moj put stvaraoca i prikazivača, ideju da se bavim literaturom, da igram u pozorištu koje dugovečno gradi odnos sa publikom i ostaje u pamćenju - kaže Ljubivoje Tadić povodom nove dramatizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona