OMAŽ ANDRIJI ČEKIĆU: U Smederevu održan koncert na ubijenog dečaka u "Ribnikaru"

Јелена Илић
Jelena Ilić

19. 11. 2023. u 14:07

U Centru za kulturu Smederevo održan je „Koncert sećanja“ kao omaž ubijenom učeniku OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, Andriji Čikiću na kome su svirali mladi pijanisti muzičkih škola „Kosta Manojlović“ u Smederevu i „Slavenski“ u Beogradu.

ОМАЖ АНДРИЈИ ЧЕКИЋУ: У Смедереву одржан концерт на убијеног дечака у Рибникару

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Koncert je organizovalo smederevsko Udruženje ljubitelja umetničkog stvaralašta, a prisustvovali su mu i Andrijini roditelji, Miloš i Suzana.

Ovo udruženje, organizator međunarodnog pijanističkog takmičenja, čiji je Andrija bio pobednik 2019., ustanovilo je i nagradu koja će nositi njegovo ime i dodeljivaće se najperspektivnijem mladom pijanisti do 14 godina.

- Ovo nam znači beskrajno. Moj sin će živeti kroz ove koncerte i nagrade koje će nositi njegovo ime, kroz muziku koju je voleo, kroz svoje drugare koji će nastaviti da stvaraju muziku i svoje snove - rekla je za „Novosti“ Suzana Stanković Čikić, Andrijina mama. 

Andrija Čikić, rođen je 2009. godine u Beogradu. Klavir je svirao od šeste godine. Dobitnik je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Bio je odličan đak, voleo je i jezike, matematiku, trenirao tenis. Bavio se fotografijom i izradom zanimljivih video-zapisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?