KULTURA U PODELJENOM SVETU: 7. "Beogradski kontrapunkt" u Jugoslovenskoj kinoteci, 15. novembra

M.A.K.

14. 11. 2023. u 17:25

MEĐUNARODNI skup čiji je cilj da okupi umetnike i mislioce iz različitih delova sveta, "Beogradski kontrapunkt", održaće se sedmi put, 15. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci, u sali "Makavejev", u organizaciji Ministarstva kulture i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

КУЛТУРА У ПОДЕЉЕНОМ СВЕТУ: 7. Београдски контрапункт у Југословенској кинотеци, 15. новембра

Foto promo

O izazovima savremenog sveta (ratni sukobi, transhumanizam, socijalne i ekonomske krize velikih razmera, prevlast materijalnih vrednosti, moralni relativizam, utilitarizam potrošačke svesti...) i mestu koje u tom kontekstu imaju kultura i umetnost, govoriće domaći i inostrani stvaraoci.

Učesnici su Nikola Kolja Božović, slikar i  profesor FPU,  Divna Vuksanović, filozof i profesor FDU,Peter Kato, istoričar i profesor antičke istorije iz Budimpešte,  Janja Rakuš, spisateljica i vizuelna umetnica iz Slovenije i Li Hao, kineski pesnik, pisac i profesor.

Moderator će biti Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Galerije Matice srpske u Novom Sadu, dok će skup, pod imenom "Kultura i poedeljni svet- savremeni trenutak", otvoriti Miodrag Ivanović, državni sekretar ministarstva kulture

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)