RADNA GRUPA ZA "CVIJETU": Ministarstvo kulture o sudbini paviljona na Kalemegdanu

M.A.K.

14. 11. 2023. u 17:33

KRAJEM prošle nedelje ULUS je uputio pismu vladi, ministarstvu kulture, i direkciji za imovinu, upozoravajući na loše stanje u kome se nalazi Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić" i tražeći da im se produži ugovor za korišćenje ovog izložbenog prostora.

РАДНА ГРУПА ЗА ЦВИЈЕТУ: Министарство културе о судбини павиљона на Калемегдану

Foto ULUS

A početkom ove sedmice oglasilo se ministarstvo kulture, u čijem saopštenju piše:

- U cilju sveobuhvatnog i dugotrajnog rešavanja problema u vezi s korišćenjem Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", Ministarstvo kulture obrazovaće u najkraćem roku radnu grupu, sastavljenu od predstavnika Ministarstva, Republičke direkcije za imovinu, republičkog i gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i dva predstavnika ULUS-a. Imajući u vidu složenost situacije oko Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", kao i to da se zgrada paviljona nalazi u lošem stanju, zadatak radne grupe biće da predloži rešenja za rekonstrukciju objekta i adekvatan smeštaj ULUS-a tokom rekonstrukcije, kao i za ugovor koji će regulisati korisnika, uslove i vremenski period korišćenja prostora - zaključuju u ministarstvu kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije